Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (25.09.2023 - 29.09.2023)

29.09.2023 77 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд


Перспективне законодавство: запровадження штрафів за затримку виплати зарплати Редакція

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів вважає за доцільне розпочати роботу над розв’язанням питання своєчасної виплати заробітної плати в Україні, у зв’язку з чим рекомендував Верховній Раді прийняти за основу Проект Закону від 19.07.2023 №9510 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати, в тому числі у випадку неплатоспроможності роботодавця».

Мінфін провів моніторинг оприлюднення бюджетних запитів на 2024 – 2026 рр.

У межах бюджетного процесу-2024 Мінфін провів моніторинг оприлюднення головними розпорядниками коштів державного бюджету (ГРК) бюджетних запитів на 2024-2026 роки.

Військовозобовʼязані жінки-медики: чи будуть зміни з 1 жовтня?

Всі жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну освіту чи працюють за такими спеціальностями: лікар, стоматолог, акушерка, сестра медична, фармацевт та провізор, наукова співробітниця, керівниця підрозділів в охороні здоровʼя тощо вже мають перебувати на військовому обліку. Ця норма не нова та діє ще з 1992 року. Тому більшість жінок-медиків та жінок-фармацевтів вже перебувають на військовому обліку.

Удосконалюються механізми опрацювання запитів на отримання публічної інформації

Державна податкова служба України інформує, що 21.09.2023 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19.06.2023 № 332 «Про внесення змін до Порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної податкової служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів на отримання публічної інформації та Форми для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 09 серпня 2023 року за № 1352/40408 (далі – Наказ № 332).

Звільнення з ОМС в умовах воєнного стану - експертне роз'яснення

Навіть під час військових дій життя продовжується, і органи місцевого самоврядування продовжують здійснювати свої повноваження, надаючи послуги населенню та вирішуючи нагальні проблеми.

Чи має працівник право на щорічну додаткову оплачувану відпустку за роботу з комп’ютером?

Відповідно до статті 76 Кодексу законів про працю України і частини 1 статті 4 Закону України «Про відпустки» (далі – Закон) одним із видів щорічної додаткової відпустки є відпустка за особливий характер праці.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

МОН: Урядом внесено зміни до Положення про заклад дошкільної освіти

Уряд затвердив кілька важливих змін у дошкільній освіті

Деякі питання відчуження та передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100 відсотків акцій у статутному капіталі яких перебувають у державній власності

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2023 р. № 1032, якою визначено механізм та способи відчуження та передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100 відсотків акцій у статутному капіталі яких перебувають у державній власності.

Змінено порядок встановлення тарифів на вивезення сміття

КМУ постановою №1031 від 26 вересня 2023 р. "Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів" затвердив новий Порядок формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів.

Коментарі до матеріалу