Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (09.10.2023 - 13.10.2023)

13.10.2023 38 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Виїзд військовослужбовців у відпустку за кордон під час дії воєнного стану
Військовослужбовці, відповідно до статті 8-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, мають право на виїзд за кордон, але для цього потрібно пройти встановлену процедуру та отримати необхідні дозволи від командування.

Щодо заробітної плати кухарю, який працює у військовій частині

У Департаменті соціального забезпечення Міністерства оборони України опрацьовано запит […] стосовно надання інформації щодо заробітної плати кухарю, який працює у військовій частині, та в межах повноважень повідомляється таке.

Про кваліфікаційні категорії педпрацівників, які не мають повної вищої освіти

Положенням про атестацію змінено підходи до атестації педагогічних працівників, які не мають повної вищої освіти. Таким педагогічним працівникам передбачена можливість присвоєння кваліфікаційних категорій. Змінено також порядок присвоєння педагогічних звань.

Вагітні жінки і працівники з дітьми: які відпустки передбачені, роз’яснює Держпраці (+інфографіка)

Кодексом законів про працю України кожному офіційно оформленому працівникові передбачаються гарантії. Державна служба України з питань праці роз’яснює особливості відпусток для вагітних жінок і працівників із дітьми в межах інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

Чи враховують час військової служби до відпусткового стажу педагогічного працівника?

Відповідно до пункту 1 Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96 (далі – Положення), Держпраці є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику, зокрема з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд ухвалив рішення щодо запуску електронної системи безперервного професійного розвитку медиків

Для працівників сфери охорони здоровʼя будуть удосконалені умови проходження безперервного професійного розвитку.

Ще один крок до відновлення декларування: Президент підписав Закон

10 жовтня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» (далі – Закон). Закон набуде чинності з наступного дня після його опублікування.

Олександр Банчук про новації законопроекту «Про звернення»

У зв’язку з ухваленням Закону України «Про адміністративну процедуру», який набирає чинності 15 грудня 2023 року, постала необхідність у комплексному оновленні чинного Закону України «Про звернення громадян». Тому, наразі Міністерство юстиції працює над законопроєктом «Про звернення».

Коментарі до матеріалу