Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (16.10.2023 - 20.10.2023)

20.10.2023 46 0 0

Верховна Рада «провалила» голосування щодо вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів

Верховна Рада України не змогла прийняти в другому читанні проект Закону про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України (№10037). За проголосували лише 223 народних депутати.

Парламент підтримав у першому читанні скасування мораторію на проведення податкових перевірок

Верховна Рада України прийняла в першому читанні зміни до Податкового кодексу України та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок.

Законопроект про зміну функцій державних адміністрацій треба приймати зараз

Еволюція державних адміністрацій у органи префектурного типу, які б здійснювали нагляд за законністю рішень на місцях, - це одне з небагатьох стратегічних питань децентралізації, яке досі залишається невирішеним. Відповідний законопроект (№4298) пройшов складний шлях обговорень і має бути ухвалений якнайшвидше.

Мінімальні вимоги енергоефективності до робіт з капремонту

Набрала чинності постанова КМУ від 10.10.2023 № 1068, якою відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону від 22.06.2017 № 2118-VIII «Про енергетичну ефективність будівель» затверджено перелік робіт з капітального ремонту, до яких не застосовуються мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель.

Верховна Рада прийняла проект закону про Державний бюджет України на 2024 рік у першому читанні

19 жовтня Верховна Рада України 285 голосами прийняла у першому читанні проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому урядовий Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України (реєстр. №9453 від 03.07.2023).

Коментарі до матеріалу