Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (04.03.2024 - 08.03.2024)

08.03.2024 78 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Звільнення за бажанням роботодавця: новий Трудовий кодекс

Українців стане простіше звільнити з роботи. При цьому поновитися на ній навіть через суд навряд чи буде можливим, оскільки проєкт Трудового кодексу, який розглядають в Україні, дасть більше прав роботодавцям і менше найманим працівникам. 

Надбавка за вислугу років для медичних працівників

Щомісячна надбавка за вислугу років медичним працівникам встановлюється залежно від стажу їхньої роботи: понад 3 роки – 10 відсотків від посадового окладу, понад 10 років – 20 відсотків, понад 20 років – 30 відсотків.

До відома неприбуткових установ та організацій

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Міністерством фінансів України листом від 22.02.2024 № 41010-6-62/5375 надано роз’яснення щодо відображення в бухгалтерському обліку неприбуткової організації окремих господарських операцій.

Роз’яснення щодо оплати праці працівника за час службового відрядження: порядок розрахунку та обчислення

Фахівець відділу з питань праці західного регіону управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області надає роз’яснення щодо оплати праці працівника за час службового відрядження.

Зарплати працівників ОМС не менше за мінімальну: депутати зареєстрували законопроект

Працівники органів місцевого самоврядування не можуть отримувати зарплати менші за мінімальну, тому народні депутати зареєстрували окремий законопроект про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

З 1 березня діє новий стандарт діловодства ДСТУ 2732:2023

1 березня 2024 року набув чинності Національний стандарт ДСТУ 2732:2023 «Діловодство й архівна справа.

Реформа держпідприємств: Президент підписав важливий закон, що вдосконалює корпоративне управління

Закон передбачає, що Уряд розробить Політику державної власності.

У Комітеті з питань освіти, науки та інновацій підготували законопроект щодо реформи дошкільної освіти

Як повідомив Голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов, народні депутати закінчили роботу над підготовкою до другого читання законопроєкту №8030, який запроваджує реформу дошкільної освіти, та готові винести його на розгляд парламенту найближчим часом.

Визначено перелік важливих об’єктів платіжної інфраструктури в Україні

Національний банк у межах реалізації функції оверсайту за результатами моніторингу діяльності у 2023 році визначив перелік важливих об’єктів платіжної інфраструктури в Україні.

Держпраці пропонують повернути право проведення позапланових перевірок з окремих питань: законопроєкт

На порталі Верховної Ради опубліковано законопроєкт (реєстр. № 11044), який розроблений з метою розблокування можливості проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за заявою працівника або профспілки з питань вчинення мобінгу під час дії правового режиму воєнного стану. 

Коментарі до матеріалу