Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Військове ПДФО: Верховна Рада ухвалила в цілому закон №10037

13.11.2023 29 0 0

Про це повідомила народна депутатка, голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Ключові норми законопроекту:

Доходи Дорожнього фонду в 2024 році спрямовуються в загальний фонд державного бюджету і спрямовуються на потреби оборони.
«Військове ПДФО» з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня року, в якому буде завершено воєнний стан зараховується до державного бюджету.
З 1 жовтня по 31 грудня 2023 року «військове ПДФО» спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).
З 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан «військове ПДФО» розподіляється в таких пропорціях:

45% - ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн),
45% - Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн),
10% - розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд),

  • «Звичайне ПДФО» залишається в громадах в обсязі 64% (при цьому не менше 4% податку мають бути спрямовані на проведення розрахунків при виробництві теплової енергії, а також на підтримку підприємств з виробництва, постачання теплової енергії, а також централізованого постачання холодної води та водовідведення).
  • У 2024 році реверс не вилучається з усіх громад.
  • У 2024 році всі громади дотягуються до рівня доходів 2021 року дотаціями.
  • Села та селища отримають можливість здійснювати внутрішні та зовнішні запозичення за погодженням з Мінфіном (зараз тільки міські громади можуть здійснювати).
  • Залишки на рахунках ОМС можна буде використовувати лише на пріоритетні видатки: соціальні, підтримку оборони, лікування та реабілітацію осіб, які постраждали від російської агресії тощо. Ніякого будівництва.

https://t.me/deceua

Коментарі до матеріалу