Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (25.07.2022-29.07.2022)

29.07.2022 87 0 0

Президент України підписав Закон, який спрощує операторам мобільного зв'язку процедуру отримання земельних ділянок для розміщення базових станцій мобільного зв'язку

Президент України підписав Закон України "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" № 2078-IX. Про це повідомляє Комітет з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Зміни у законодавстві щодо гарантій мобілізованих працівників

Начальник відділу контролю західного напрямку відповів представнику комунального підприємства, який звернувся до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питання: чи має роботодавець виплачувати середній заробіток працівникові, який уклав контракт на проходження військової служби у 2021 році за час служби та чи має він право на щорічну відпустку. за час проходження служби?

Зміни у законодавстві: Чи зараховується час перебування у відпустці без збереження заробітної плати на період дії воєнного стану до стажу, що дає право на щорічну відпустку

Начальник відділу контролю західного напрямку відповів внутрішньо переміщеній особі з Донеччини, яка звернулася з запитанням: чи зараховується час перебування у відпустці без збереження заробітної плати на період дії воєнного стану до стажу, що дає право на щорічну відпустку?

Набрав чинності порядок проведення експертизи та затвердження освітніх програм, розроблених не на основі типових освітніх програм

26 липня 2022 року набрав чинності Порядок проведення експертизи та затвердження освітніх програм повної загальної середньої освіти, розроблених не на основі типових освітніх програм, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 3 червня 2022 року №520.

Відстрочка від призову науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам: ухвалено новий законопроект

18 липня 2022 року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні за основу проект Закону України про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо відстрочення від призову на військову службу при мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам ( реєстр . № 7352).

Коментарі до матеріалу