Як було передбачено Порядком № 49

Як стало згідно з Порядком № 4

1

2

Подання звіту

У випадках коли податковий агент у формі № 1ДФ за звітний період виявив помилки до закінчення строку її подання до органу Міндоходів, він має право подати новий податковий розрахунок із виправленими показниками. При цьому штрафи, визначені п. 119.2 Податкового кодексу (далі – ПК) (510 грн.), не застосовуються (абзац четвертий п. 2.1 Порядку № 49)

Передбачено можливість подання нового податкового розрахунку за потреби проведення коригувань у формі № 1ДФ до закінчення строку її подання

(п. 4.2 Порядку № 4)

Форму № 1ДФ можна було подати на паперовому носії, якщо в ній було не більше 5 рядків

(п. 2.3 Порядку № 49)

На паперовому носії можна подавати форму № 1ДФ, якщо кількість рядків у ній не перевищує 10

(п. 2.3 Порядку № 4)

Якщо підприємство має відокремлений підрозділ, який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати ПДФО до бюджету, то форма № 1ДФ за такий підрозділ у вигляді окремої порції подається цим підприємством за своїм місцезнаходженням, а копія такого розрахунку висилається за місцезнаходженням відокремленого підрозділу (п. 2.6 Порядку № 49)

До цієї ж норми додано уточнення: у порції, яка подається за відокремлений підрозділ, мають бути зазначені відомості про фізичних осіб (які працюють) у цьому підрозділі (п. 2.6 Порядку № 4). Отже, якщо виплачувалися доходи іншим фізособам – не працівникам відокремленого підрозділу, то відомості про них мають потрапити до форми № 1ДФ головного підприємства (до порції 1)

Заповнення

Було передбачено реквізит «Працювало у штаті», де відображалася найбільша з місячних за звітний період (на перше число місяця) облікова кількість штатних працівників ученого складу податкового агента (абзац сьомий п. 3.1 Порядку № 49)

Замість реквізита «Працювало у штаті» з'явився реквізит «Працювало за трудовими договорами (контрактами)»*, де має зазначатися загальна кількість працівників, які працювали у звітному кварталі на умовах трудового договору (контракту) (абзац сьомий п. 3.1 Порядку № 4). У цьому реквізиті враховуватимуться й зовнішні сумісники

* Реквізит «Працювало за трудовими договорами (контрактами)», а також реквізит «Працювало за цивільно-правовими договорами» повинні заповнюватися лише за наявності в податкового агента найманих працівників і лише для першої порції форми № 1ДФ.