п/п

Вид перевірки

Строк реєстрації акта (довідки) в контролюючому органі*

Порядок вручення акта (довідки) платникові податків

1

2

3

4

1

Документальна виїзна

Протягом 5 р. д. після закінчення встановленого строку перевірки (для платників податків, що мають філії, – протягом 10 робочих днів**, далі – р. д.) (п. 86.3 ПК)

У ПК не встановлений, проте положення Порядку № 727 дозволяють стверджувати, що вручення акта (довідки) платникові податків або його представникам відбувається так само, як і в разі невиїзних документальних перевірок (див. ряд. 2 цієї таблиці)

2

Документальна невиїзна

Протягом 5 р. д. після закінчення встановленого строку перевірки (для платників податків, що мають філії, – протягом 10 р. д.**) (п. 86.4 ПК)

Не пізніше наступного робочого дня після реєстрації вручається особисто платникові податків чи його представникам або направляється в порядку, визначеному ст. 42 ПК*** (п. 86.4 ПК)

3

Фактична

Не пізніше наступного робочого дня після закінчення перевірки (п. 86.5 ПК)

Підписується особою, яка здійснює розрахункові операції, платником податків та/або його законними представниками (за наявності) за місцем проведення перевірки або у приміщенні контролюючого органу (п. 86.5 ПК)

4

Камеральна

У ПК строк не встановлений

Вручається або направляється платникові податків протягом 3 р. д. після реєстрації – у порядку, визначеному ст. 42 ПК*** (п. 86.2 ПК)

5

Електронна

Протягом 3 р. д. після закінчення встановленого строку перевірки (для платників податків, що мають філії, – протягом 5 р. д.) (п. 86.11 ПК)

Вручається особисто платникові податків або його представникам для ознайомлення і підписання протягом 5 р. д. із дня вручення (п. 86.11 ПК)

* Строк складання акта (довідки) про результати перевірки не зараховується до строку проведення перевірки, установленого ПК (з урахуванням його продовження) (п. 86.1 ПК).
** У п. 2 розд. V Порядку № 727 уточнено, що 10-денний строк реєстрації встановлений також для документальних перевірок із питань дотримання митного законодавства.
*** Пунктом 42.2 ПК визначено, що документи вважаються належним чином врученими, якщо вони, зокрема, направлені за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом із повідомленням про вручення або особисто вручені платникові податків (його представникам) (див. ЗІР, категорія 136.04).