ЗРАЗОК

Договір поруки

м. Львів           01.12.18 р.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Кактус» в особі директора Котенка Павла Анатолійовича, який діє на підставі статуту (далі – Поручитель), Товариство з обмеженою відповідальністю «Соняшник» в особі директора Кучеренка Андрія Віталійовича, який діє на підставі статуту (далі – Кредитор) і Товариство з обмеженою відповідальністю «Крокус» в особі директора Крутенка Євгена Вікторовича, який діє на підставі статуту (далі – Боржник), уклали цей договір (далі – Договір) про таке:

1. Предмет Договору

1.1. Відповідно до Договору Поручитель зобов’язується перед Кредитором забезпечити належне виконання Боржником зобов’язання за договором поставки від 01.12.18 р. № 124, укладеним між Кредитором і Боржником (далі – Основний договір).

1.2. Боржник зобов’язаний за Основним договором оплатити товар, поставлений на його склад Кредитором, у сумі 400 000 (чотириста тисяч) грн. у строк до 31.12.18 р.

1.3. У разі невиконання (неналежного виконання) Боржником зобов’язань за Основним договором Боржник і Поручитель несуть перед Кредитором солідарну відповідальність.

1.4. Кредитор має право пред’явити вимогу до Поручителя протягом шести місяців із дня настання строку виконання зобов’язання за Основним договором, зазначеного в п. 1.2 Договору.

2. Обсяг відповідальності Поручителя

2.1. Відповідальність Поручителя перед Кредитором обмежується сплатою 400 000 (чотириста тисяч) грн.

2.2. Поручитель не відповідає за сплату Боржником процентів, неустойки, а також штрафів за Основним договором.

3. Порядок виконання зобов’язань

3.1. У разі невиконання (неналежного виконання) зобов’язання Боржника за Основним договором Кредитор має право звернутися з вимогою про виконання зобов’язання як до Боржника, так і до Поручителя.

3.2. У разі виконання зобов’язань за Основним договором Поручитель повинен протягом трьох днів письмово повідомити про це Боржника.

3.3. У разі виконання зобов’язань за Основним договором Боржник зобов’язаний письмово повідомити про це Поручителя.

3.4. Поручитель виконує зобов’язання за Договором на безоплатній основі.

3.5. У Поручителя, що виконав зобов’язання перед Кредитором за Основним договором, виникає право вимоги до Боржника.

4. Умови припинення поруки

4.1. Порука припиняється внаслідок припинення основного зобов’язання.

4.2. Порука припиняється в разі відмови Кредитора прийняти належне виконання зобов’язання Боржником або Поручителем протягом п’яти робочих днів із дня настання строку виконання зобов’язання за Основним договором.

4.3. Порука припиняється в разі зміни Кредитором та/або Боржником умов Основного договору без згоди на те Поручителя.

4.4. Порука припиняється, якщо Кредитор не пред’явив вимоги до Поручителя щодо виконання зобов’язань за Основним договором протягом шести місяців із дня настання строку виконання зобов’язань, зазначеного в п. 1.2 Договору.

5. Відповідальність сторін

5.1. У разі порушення виконання (неналежного виконання) зобов’язань за Договором сторони несуть відповідальність, передбачену Договором, а також чинним законодавством України.

6. Форс-мажорні обставини

6.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) договірних зобов’язань, якщо таке невиконання (неналежне виконання) обумовлене дією обставин непереборної сили (стихійне лихо, військові дії тощо), які унеможливили виконання (належне виконання) зобов’язань за Договором.

6.2. Сторона, якій стало відомо про настання обставин непереборної сили, дія яких унеможливила виконання зобов’язання за Договором, повинна негайно сповістити про це інші сторони Договору (листом, телеграмою тощо) протягом двох днів після настання таких обставин.

7. Порядок вирішення спорів

7.1. Усі спірні питання, що стосуються умов або виконання Договору, вирішуються сторонами шляхом переговорів.

7.2. Спірні питання, які не можуть бути вирішені шляхом переговорів, підлягають розгляду в судовому порядку.

8. Строк дії Договору

8.1. Договір набуває чинності з моменту його підписання сторонами і діє до повного виконання сторонами зобов’язань за Договором або до припинення поруки (розд. 4 Договору).

9. Прикінцеві положення

9.1. Усі доповнення та зміни до Договору оформлюються письмово і після їх підписання трьома сторонами стають невід’ємною частиною Договору.

9.2. Сторони несуть відповідальність за правильність зазначених ними в Договорі реквізитів і зобов’язуються письмово інформувати інші сторони Договору про їх зміну.

9.3. Договір складено в трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу.

Юридичні адреси і реквізити сторін:

<...>