ЗРАЗОК

<...>

Заява про забезпечення позову

У провадженні Харківського окружного адміністративного суду перебуває справа № 795/900/18 за позовом ТОВ «Люкс» до Головного управління Держпраці у Харківській області про скасування постанови про накладення штрафу від 04.06.18 р. № 569/4.7-11/336.

Незважаючи на оскарження цієї постанови у судовому порядку, відповідач направив її на виконання до Шевченківського відділу державної виконавчої служби міста Харкова Головного територіального Управління юстиції у

Харківській області, яким у подальшому відкрито виконавче провадження з примусового виконання цієї постанови.

07.08.18 р. державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження з виконання постанови Держпраці у Харківській області про накладення штрафу від 04.06.18 р. № 569/4.7-11/336.

На підставі ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо:

1) невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду;

2) або очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень, та порушення прав, свобод або інтересів особи, яка звернулася до суду, таким рішенням, дією або бездіяльністю.

На сьогодні існує реальна можливість початку державним виконавцем примусового виконання постанови відповідача, оскарження якої, згідно із чинним законодавством, не зупиняє її виконання. Позивач немає наміру сплачувати накладений на нього штраф в добровільному порядку до винесення рішення судом у справі № 795/900/18.

Отже, наразі існує очевидна загроза заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

З огляду на зазначене та керуючись ст. 150–153 КАС, прошу:

Забезпечити позов шляхом зупиненння дії постанови Головного управління Держпраці у Харківській області про накладення штрафу від 04.06.18 р. № 569/4.7-11/336 відносно ТОВ «Люкс» до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 795/900/18.
<...>