Зразок

<...>

5.5. Продавець зобов’язаний скласти ПН на дату виникнення податкових зобов’язань згідно з п. 187.1 ПК та у день виникнення цих податкових зобов’язань.

5.6. Продавець зобов’язаний надати Покупцеві ПН, складену належним чином в електронній формі, із точним зазначенням обов’язкових реквізитів, як того вимагає ПК, а також із дотриманням умов належної реєстрації електронного підпису уповноваженої особи, та зареєстровану в ЄРПН у порядку та строки, установлені ст. 201 ПК.

5.7. У разі реєстрації Продавцем ПН із порушенням установленого ст. 201 ПК строку, але протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкових зобов’язань, Продавець зобов’язаний не пізніше останнього числа місяця, в якому фактично зареєстровано таку ПН, направити Покупцю ПН, оформлену та зареєстровану належним чином.

5.8. Продавець зобов’язаний виплатити на користь Покупця штраф у розмірі 10 % вартості (ціни) продукці, стосовно якої ПН:

а) не складена та не направлена Покупцеві;

б) подана з порушенням строку її реєстрації у ЄРПН, тобто після спливу 365 календарних днів із дати виникнення податкових зобов’язань;

в) не зареєстрована в ЄРПН.

5.9. Продавець зобов’язаний сплатити Покупцеві суму штрафу, визначену в п. 5.8 Договору, протягом 7 (семи) календарних днів із моменту направлення Покупцем відповідної вимоги. Сплата здійснюється шляхом перерахування коштів на банківський рахунок Покупця, реквізити якого визначені у п. 9.1 Договору.

5.10. Продавець зобов’язаний компенсувати Покупцеві збитки, заподіяні порушенням порядку складання та подання ПН, строків її реєстрації у ЄРПН, якщо в результаті таких порушень виникає хоча б одне із переліченого:

  • контролюючі органи зменшують податковий кредит Покупця за такими ПН;
  • донараховують Покупцеві податки, збори, обов’язкові платежі;
  • застосовують до Покупця штрафні (фінансові) санкції за порушення податкового законодавства щодо цих господарських операцій шляхом складання податкового повідомлення-рішення, акта перевірки або іншого.

5.11. Продавець зобов’язаний компенсувати Покупцеві збитки в сумі штрафних (фінансових) санкцій, які сплачені Покупцем унаслідок неправомірних дій Продавця.

5.12. У разі настання подій, викладених у п. 5.10 та 5.11 Договору, сума збитків виплачується Продавцем Покупцеві за наявності відповідних підтвердних документів (податкове повідомлення-рішення, акт перевірки тощо) з моменту їх отримання Продавцем шляхом перерахування коштів на банківський рахунок Покупця, реквізити якого визначені у п. 9.1 Договору.

<...>