Зразок 1

<...>

Договір купівлі-продажу № 35/01

с. Маяк, Одеська обл.                                                                                                    17.04.17 р.

Фермерське господарство «Маяк» в особі директора Мудрого Петра Григоровича, що діє на підставі ста-туту (далі – Продавець), з однієї сторони, і Товариство з обмеженою відповідальністю «Мрія» в особі ди-ректора Лагідного Степана Карповича, що діє на підставі статуту (далі – Покупець), з другої сторони, ук-лали цей договір купівлі-продажу (далі – Договір) про таке:

1. Предмет договору

1.1. Згідно з Договором Продавець зобов’язується передати у власність Покупцеві незавершене виробни-цтво у вигляді посівів пшениці озимої на площі 50 га, що знаходиться у с. Маяк Красноокнянського райо-ну Одеської області, а Покупець, у свою чергу, зобов’язується прийняти та оплатити посіви.

1.2. Посіви знаходяться на земельній ділянці, яка використовувалася Продавцем на підставі договору оренди землі від 02.02.03 р. № 36/03.

1.3. Покупець стає власником посівів та несе пов’язані з ним ризики (втрати, пошкодження і т. п.) з моме-нту підписання сторонами акта приймання-передачі посівів.

1.4. Посіви передаються Покупцеві у строк не пізніше ніж через 10 календарних днів із моменту підпи-сання сторонами Договору та оформлюється актом приймання-передачі посівів.

1.5. Вимоги до посівів (їх якісні та кількісні характеристики) зазначаються у додатку 1 до Договору.

2. Ціна Договору та порядок розрахунків

2.1. Загальна вартість посівів становить 253 000,00 грн. (двісті п’ятдесят три тисячі гривень 00 коп.), ПДВ – 50 600,00 грн. (п’ятдесят тисяч шістсот гривень 00 коп.), усього з ПДВ – 303 600,00 грн. (триста три ти-сячі шістсот тисяч гривень 00 коп.).

2.2. Покупець зобов’язується оплатити повну вартість посівів шляхом перерахунку коштів на банківський рахунок Продавця в строк не пізніше 5 робочих днів із моменту підписання сторонами акта приймання-передачі посівів.

3. Права та обов’язки сторін

<...>

4. Строк дії договору

4.1. Договір набуває чинності з моменту його підписання та діє до 6 червня 2017 року. Закінчення строку дії Договору не звільняє сторони від виконання взятих зобов’язань та від відповідальності за порушення умов Договору.

4.2. Строк дії Договору може бути змінений за взаємною згодою сторін шляхом підписання додаткової угоди.

5. Форс-мажорні обставини

<...>

6. Відповідальність сторін

6.1. За порушення строків передачі посівів Продавець сплачує штраф у розмірі 0,2 % вартості посівів за кожен день прострочення передачі.

6.2. За необґрунтовану відмову від розрахунку за посіви Покупець виплачує пеню в розмірі 0,5 % суми відмови за кожний день прострочення.

6.3. За односторонню необґрунтовану відмову від виконання своїх зобов’язань згідно з Договором винна сторона несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 5 % вартості посівів, зазначеної в п. 2.1 Договору.

7. Порядок вирішення спорів

<...>

8. Юридичні адреси, банківські реквізити й підписи сторін

Продавець:                                                          Покупець: