№
|
Найменування товару
|
Кількість, шт.
|
Договірна ціна (без ПДВ)
|
ТЗВ
|
Відсоток ТЗВ
|
Сума ТЗВ,
|
Первісна ціна
|
||
одиниці
|
партії
|
партії
|
одиниці товару
|
||||||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
1
|
Соус томатний, у т. ч.: |
3 000
|
10,00
|
30 000,00
|
2 000,00
|
4,44
|
1 332,00
|
х
|
х
|
– понаднормативний бій |
8
|
10,00
|
80,00
|
3,55
|
х
|
х
|
|||
– бій у межах норм |
2
|
10,00
|
20,00
|
0,90
|
х
|
х
|
|||
2
|
Разом оприбутковано за фактичними показниками |
2 990
|
х
|
х
|
1 328,45
|
29 920,00
|
10,00
|
||
3
|
Сік томатний |
1 000
|
15,00
|
15 000,00
|
668,00
|
15 000,00
|
15,00
|
||
4
|
Разом (ряд. 2 + ряд. 3) |
3 990
|
х
|
х
|
2 000,00
|
х
|
1 996,45
|
44 920,00
|
х
|
Примітка. На склад оприбутковується фактично отримана кількість банок із соусом (2 990 шт.) і соком (1 000 шт). Вартість бою під час транспортування товару в межах норм природних втрат (20,00 грн. + 0,90 грн. = 20,90 грн.) відноситься на збільшення первісної вартості фактично оприбуткованої кількості товарів (п. 2.3, 5.7 Методрекомендацій з бухгалтерського обліку запасів, затверджених наказом Мінфіну України від 10.01.07 р. № 2, далі - Методрекомендації № 2).
Вартість бою (з урахуванням ТЗВ) понад норми природних втрат (80,00 грн. + 3,55 грн. = 83,55 грн.) відноситься на витрати звітного періоду. У разі встановлення осіб, які мають відшкодувати такі втрати, сума, що підлягає відшкодуванню, включається до складу дебіторської заборгованості та іншого операційного доходу (п. 2.3, 5.7 Метод- |