ЗРАЗОК 1

Договір відступлення права вимоги

<...>

1. Первісний кредитор відступає, а Новий кредитор придбаває право вимоги сплати приватним підприємством «Z» (далі – Боржник) грошової суми в розмірі 193 000 грн., а також неустойки, яке належить Первісному кредитору згідно з договором постачання від 12.07.12 р. № 7 (далі – Основний договір), укладеним між Первісним кредитором і Боржником.

2. Право вимоги, яке відступається за цим Договором, оцінено Сторонами в сумі 193 000 грн.

3. Первісний кредитор відповідає перед Новим кредитором за дійсність переданого йому права вимоги, але не відповідає за виконання Боржником зобов'язань.

4. Незалежно від виконання Боржником своїх зобов'язань перед Новим кредитором Новий кредитор зобов'язаний сплатити Первісному кредиторові кошти в сумі 193 000 грн. протягом 30 календарних днів із моменту підписання цього Договору.

5. Первісний кредитор зобов'язаний передати Новому кредиторові документи, які підтверджують право вимоги до Боржника, протягом 3 (трьох) днів із дати укладення цього Договору.

6. Первісний кредитор зобов'язаний:

  • протягом 14 календарних днів із дати укладення цього Договору письмово повідомити Боржника про перевідступлення права вимоги за Основним договором Новому кредиторові;

  • протягом 45 календарних днів із дати укладення цього Договору надати Новому кредиторові докази, що Боржника повідомлено про перевідступлення права вимоги за Основним договором.

7. Первісний кредитор не має права змінювати умови Основного договору або достроково його розривати без письмової згоди Нового кредитора.

8. За несвоєчасне виконання грошових зобов'язань за цим Договором Новий кредитор сплачує Первісному кредиторові пеню в розмірі 0,1 % від простроченої суми за кожний день прострочення.

9. За прострочення у направленні повідомлень за Договором Первісний кредитор сплачує Новому кредиторові штраф у розмірі 1 000 грн.

10. У разі невиконання або неналежного виконання умов Договору в частині, не врегульованій цим Договором, Сторони несуть відповідальність згідно із чинним законодавством України.

11. Цей договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами і діє по 31 грудня 2014 року включно.

<...>