ЗРАЗОК 3

Агентський договір

<...>

Товариство з обмеженою відповідальністю «Зірка», іменоване в подальшому Підприємство, в особі генерального директора Степаненка Ігоря Івановича, який діє на підставі статуту, з однієї сторони, і фізична особа – підприємець Литвиненко Олександр Васильович (номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців і громадських формувань № 98347658490136584 від 12.04.14 р.), іменований у подальшому Агент, із другої сторони (далі – Сторони), уклали даний договір (далі – Договір) про нижченаведене:

1. Предмет Договору

1.1. Агент за винагороду зобов'язується здійснити пошук клієнтів і сприяти укладанню правочинів із покупцями від імені та за рахунок Підприємства із продажу кондиціонерів фірми «Sun», а Підприємство зобов'язується своєчасно оплачувати послуги Агента.

1.2. Агент має право здійснювати вищевказані дії на території Запорізької області (далі – територія).

1.3. Договір є монопольним, тобто Агент не має права здійснювати комерційне посередництво щодо сприяння в реалізації кондиціонерів фірми «Sun» для інших суб'єктів господарювання в межах території, а Підприємство зобов'язується не залучати для реалізації своїх кондиціонерів інших агентів на території.

2. Права та обов'язки Агента

2.1. Агент зобов'язується:

2.1.1. Вивчити територію з метою виявлення потенційних покупців кондиціонерів Підприємства шляхом розповсюдження рекламних матеріалів серед них, а також на виставках-продажах та інших аналогічних заходах за погодженням із Підприємством. Рекламні матеріали (каталоги, проспекти, електронні носії інформації і т. д.), передані для зазначених цілей Агенту, є власністю Підприємства, надаються в міру необхідності та підлягають поверненню у випадку припинення Договору.

2.1.2. Проводити переговори з потенційними покупцями щодо укладання правочинів.

2.1.3. Зв'язуватися з покупцями, які укладали раніше договори на купівлю кондиціонерів Підприємства, з метою отримання від них нових замовлень.

2.1.4. При укладанні правочинів готувати всі договори та додаткові угоди до них.

2.1.5. Передавати Підприємству контактну інформацію про потенційних покупців його обладнання.

2.1.6. Інформувати Підприємство про кожний проведений захід, спрямований на реалізацію кондиціонерів Підприємства, шляхом направлення письмового звіту електронною поштою протягом одного робочого дня. У звіті вказуються: зміст заходу, час і місце його проведення, результати та рекомендації Агента.

2.1.7. Щомісяця не пізніше 3-го числа наступного місяця подавати звіти про виконану роботу. У звітах указуються: кількість залучених за звітний місяць нових покупців та їх найменування, кількість (за позиціями) і сума зроблених покупцями за місяць замовлень на обладнання Підприємства.

2.2. Агент відповідає за збереження рекламних матеріалів, переданих йому Підприємством для виконання Договору.

2.3. Агент має право вимагати від Підприємства виплати винагороди за надані послуги в розмірі та строки, передбачені Договором.

3. Права та обов'язки Підприємства

3.1. Підприємство зобов'язується:

3.1.1. Виплатити Агенту винагороду за фактично надані послуги (вартість послуг указується в розд. 4 Договору) і компенсувати витрати Агента протягом 5 банківських днів із моменту отримання звіту Агента.

3.1.2. Виплатити Агенту додаткову винагороду в розмірі 1 % суми, сплаченої третіми особами за проданий Підприємством кондиціонер.

3.1.3. Не укладати аналогічних Договору договорів із третіми особами, дія яких буде поширюватися на територію, указану в п. 1 Договору.

3.1.4. Видати Агенту довіреність, яке передбачає представницькі повноваження Агента.

3.1.5. Своєчасно обробляти замовлення, що направляються, виставляти рахунки на оплату, підписувати договори купівлі-продажу кондиціонерів.

3.1.6. Надавати Агенту рекламні матеріали, необхідні для виконання Договору.

3.2. Підприємство має право в будь-який час припинити повноваження Агента, що спричиняє припинення Договору.

4. Порядок розрахунків

4.1. Винагорода Агента встановлюється в розмірі 20 % суми правочинів, укладених із його допомогою.

4.2. Розмір винагороди розраховується Підприємством самостійно і вказується в бухгалтерських документах, що подаються Агенту. При цьому Агент має право на отримання копій первинних документів для звірення розрахунків за проведеними операціями.

4.3. Підставою для нарахування винагороди Агенту є укладені від імені Підприємства договори, затверджений сторонами звіт і надходження від покупця на розрахунковий рахунок або в касу Підприємства плати за придбаний кондиціонер.

5. Відповідальність Сторін

5.1. У разі невиконання або неналежного виконання однією зі Сторін зобов'язань за договором винна сторона зобов'язана відшкодувати іншій стороні заподіяні їй збитки.

5.2. У випадку прострочення перерахування Агенту належних йому грошових сум у рахунок винагороди Підприємство зобов'язане сплатити йому пеню в розмірі 0,1 % суми винагороди за кожний день прострочення.

5.3. За порушення п. 1.3 Договору винна сторона зобов'язана сплатити другій стороні штраф у розмірі 5 000 грн. за кожне таке порушення.

5.4. Агент не відповідає перед Підприємством за невиконання покупцем зобов'язань за договором купівлі-продажу, крім випадку, коли він узяв на себе письмове зобов'язання гарантувати виконання правочину. При цьому Агент має право на додаткову винагороду, розмір і порядок виплати якої встановлюється в додатковій угоді.*

<...>

7. Вирішення спорів

7.1. Усі спори та розбіжності, які можуть виникнути між Сторонами з питань, які не найшли свого вирішення в тексті Договору, будуть вирішуватися шляхом переговорів. При неможливості врегулювання в процесі переговорів спори вирішуються в суді у встановленому законодавством України порядку.

8. Строк дії Договору

8.1. Договір набуває чинності з моменту підписання Сторонами і діє до 31.12.17 р.

8.2. Підприємство має право в будь-який час відмовитися від виконання Договору шляхом направлення повідомлення Агенту за 35 днів до передбачуваної дати розірвання Договору.

8.3. Агент має право в будь-який час відмовитися від виконання Договору шляхом направлення повідомлення Підприємству за 35 днів до передбачуваної дати розірвання Договору.

<...>