ЗРАЗОК 1

Договір доручення

1. Предмет Договору та умови виконання доручення

1.1. Повірений зобов'язаний знайти і придбати від імені Довірителя об'єкт нерухомості (далі – нерухомість) протягом 90 днів із моменту підписання цього Договору. Нерухомість повинна відповідати таким критеріям:

  • знаходитися в одному із спальних районів м. Одеси;
  • площа нерухомості повинна становити від 300 до 600 м2;
  • вартість нерухомості не повинна перевищувати 1 млн грн. (із ПДВ). До вартості не включається вартість земельної ділянки, на якій розміщена будівля;
  • нерухомість може бути як будівлею, що окремо стоїть, так і приміщенням у будівлі (тоді приміщення повинне знаходитися на першому поверсі, мати окремий вхід);
  • повинна бути можливість під'їзду вантажного транспорту з боку чорного входу для навантаження і вивантаження товару;
  • нерухомість повинна відноситися до нежитлового фонду і відповідати всім санітарним і технічним нормам.

1.2. Повірений зобов'язується:

  • скласти в нотаріальній формі договір купівлі-продажу нерухомості;
  • виконати всі передбачені законом дії для реєстрації майнових прав Довірителя на нерухомість;
  • перед укладенням договору купівлі-продажу погоджувати з Довірителем питання про купівлю будівлі в письмовій формі, а за наявності більше одного підходящого варіанта подати Довірителеві докладну інформацію про кожну з них: технічний стан, вартість, місцезнаходження.

1.3. Для виконання доручення Довіритель видає Повіреному довіреність, де описано всі повноваження Повіреного.

2. Приймання послуг і порядок розрахунків

2.1. За виконане доручення Довіритель зобов'язаний виплатити Повіреному винагороду в розмірі 10 000 грн. Винагорода виплачується протягом 10 днів після подання Повіреним акта про надання послуг, у якому повинен бути наведений перелік документів і речей, що передаються Повіреним Довірителеві.

2.2. Довіритель компенсує витрати, пов'язані з виконанням доручення, у сумі, яка вказана у звіті Повіреного, протягом 10 календарних днів, що настають за днем подання звіту. Витрати, понесені Повіреним, повинні бути документально підтверджені.

3. Строк дії Договору і припинення Договору

3.1. Договір діє протягом одного року з моменту його підписання.

3.2. Довіритель має право змінити доручення, а Повірений має право відмовитися від виконання доручення, попередивши один одного про це письмово в триденний строк.

3.4. Доручення зберігає чинність до моменту, коли Повірений дізнався або повинен був дізнатися про припинення доручення.

3.4. Підстави припинення цього Договору, а також наслідки припинення частково виконаного Договору встановлюються згідно із чинним законодавством.

<...>