ЗРАЗОК

Договір підряду на капітальне будівництво

<...>

1. Предмет Договору

1.1. Підрядник зобов'язується виконати роботи з будівництва складського приміщення за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Солов'їна, 78 (далі – Об'єкт) згідно із затвердженою проектно-кошторисною документацією та здати в експлуатацію Об'єкт у встановлений строк.

1.2. Замовник зобов'язується надати Підрядникові будівельний майданчик, проектно-кошторисну документацію, забезпечити своєчасне фінансування будівництва, прийняти завершений будівництвом Об'єкт і повністю оплатити вартість виконаних робіт у порядку і в розмірах, передбачених цим Договором і додатками до нього.

2. Строки виконання робіт

2.1. Загальний строк виконання робіт Підрядником за цим Договором передбачено графіком здійснення робіт і строком уведення Об'єкта в експлуатацію. Строк уведення Об'єкта в експлуатацію – не пізніше 25 лютого 2014 року. Підрядник має право достроково виконати свої зобов'язання за Договором.

2.2. Датою закінчення виконання робіт Підрядника за цим Договором є дата введення Об'єкта в експлуатацію.


3. Права та обов'язки Сторін

3.1. Підрядник у рамках цього Договору зобов'язаний:

3.1.1. Почати будівництво не пізніше 5 календарних днів після надання йому будівельного майданчика і проектно-кошторисної документації.

3.1.2. Виконати своїми силами і коштами, зі свого матеріалу, якісно та в установлений строк передбачені цим Договором роботи відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації і здати в експлуатацію Об'єкт у встановлений строк.

3.1.3. Подавати Замовникові документи, що підтверджують якість матеріалів та обладнання, які використовуються при будівництві Об'єкта. Підрядник гарантує відповідність якості матеріалів та обладнання, які використовуються ним для виконання робіт, матеріалам та обладнанню, затвердженим проектною документацією.

3.1.4. При здійсненні робіт дотримуватися на будівельному майданчику всіх необхідних заходів протипожежної безпеки, техніки безпеки, охорони праці та охорони навколишнього середовища протягом усього строку проведення робіт відповідно до норм і правил, що діють в Україні.

3.1.5. Виконати роботи за цим Договором з дотриманням будівельних норм і правил, які діють в Україні. Оформити відповідно до чинних норм України виконавчу документацію, протоколи випробувань та інші документи, необхідні для здачі Об'єкта в експлуатацію.

3.1.6. Забезпечити схоронність матеріалів та обладнання, а також результати виконаних робіт до здачі Об'єкта в експлуатацію.

3.1.7. Щомісяця подавати Замовникові акти виконаних робіт у строк не пізніше 5-го числа місяця, що настає за звітним.

3.1.8. До моменту здачі Об'єкта в експлуатацію передати Замовникові всю виконавчу документацію, необхідну технічну документацію, паспорти і сертифікати на використані матеріали та обладнання.

3.2. Підрядник у рамках цього Договору має право:

3.2.1. Отримувати оплату за виконані роботи в розмірах і в строки, передбачені Договором.

3.2.2. Залучати за власним вибором до виконання окремих обсягів робіт субпідрядні спеціалізовані будівельні та інші організації, що мають відповідні ліцензії та дозволи.

3.3. Замовник у рамках цього Договору зобов'язується:

3.3.1. Передати Підрядникові будівельний майданчик у строк не пізніше 10 календарних днів після набуття чинності цього Договору.

3.3.2. На початок здійснення робіт забезпечити Підрядника затвердженою проектно-кошторисною документацією і всіма необхідними документами.

3.3.3. На початок здійснення робіт перерахувати передоплату в розмірі 20 % загальної вартості робіт на поточний рахунок Підрядника.

3.3.4. Прийняти результати робіт за цим Договором у порядку, передбаченому чинним законодавством України. Щомісячні акти виконаних робіт, надані підрядником, Замовник зобов'язаний підписати протягом 5 робочих днів із моменту отримання або ж пред'явити мотивовані письмові претензії за цими роботами протягом 5 робочих днів із моменту отримання акта. Якщо замовник не підписує акт приймання-здачі виконаних робіт у встановлений Договором строк і не пред'являє в цей строк мотивованих претензій до виконаних робіт, роботи вважаються прийнятими, а акт – затвердженим замовником.

3.3.5. Оплатити вартість виконаних Підрядником робіт за цим Договором у порядку і в обсягах, передбачених розд. 4 цього Договору.

3.4. Замовник має право:

3.4.1. У будь-який час здійснювати контроль і нагляд за ходом та якістю робіт, що виконуються Підрядником, дотриманням строків виконання робіт, якістю матеріалів та обладнання, яке надається Підрядником, не втручаючись при цьому в оперативно-господарську діяльність Підряд­ника.

3.4.2. На власний вибір вимагати безплатного виправлення недоліків або відшкодування витрат на їх виправлення своїми силами або відповідного зменшення винагороди за роботи, якщо Підрядник відхилився від умов цього Договору, що погіршило результат робіт, або допустив інші погрішності при виконанні робіт.

4. Сума Договору і порядок розрахунків

4.1. Загальна сума цього Договору складається з витрат Підрядника і вартості робіт, що виконуються Підрядником за цим Договором. Загальна попередня сума цього Договору – 900 000 грн. (дев'ятсот тисяч грн.).

4.2. Остаточну суму цього Договору буде додатково узгоджено Сторонами в додатку 2 до цього Договору на основі узгодженого Сторонами кошторису з урахуванням зауважень і змін, що виникли в процесі будівництва.

4.3. Вартість робіт за цим Договором визначається в додатку 2. Зміна вартості робіт або матеріалів, зазначених у кошторисному розрахунку, можлива тільки в разі внесення Замовником змін до робочого проекту або проекту дизайну чи подорожчання матеріалів, виробів і конструкцій, підтвердженого документально. Унесення змін до вартості робіт оформляється додатковою угодою до цього Договору.

4.4. Оплата робіт за цим Договором здійснюється Замовником згідно з графіком платежів (додаток 3) шляхом перерахування коштів на поточний рахунок Підрядника в національній валюті України з урахуванням фактично виконаних обсягів робіт Підрядником на підставі актів виконаних робіт.

4.5. Остаточний розрахунок з Підрядником здійснюється протягом 10 робочих днів після здачі Об'єкта в експлуатацію та отримання Свідоцтва про відповідність побудованого об'єкта проектній документації. При недотриманні Підрядником графіка виконання робіт Замовник має право відповідно зменшити суму платежу на вартість невиконаних робіт, при цьому строки закінчення робіт Підрядником не змінюються.

4.6. У разі припинення робіт за цим Договором за ініціативою Підрядника останній зобов'язаний протягом трьох банківських днів із дня отримання письмової вимоги Замовника повернути суму авансових платежів, отриманих від Замовника, за вирахуванням вартості проведених робіт і встановлених на об'єкті конструкцій. Підрядник також відшкодовує Замовникові всі збитки, пов'язані з припиненням Договору, і платить штраф у розмірі 10 % загальної вартості робіт згідно із кошторисом.

5. Порядок здачі та приймання робіт

5.1. Здача-приймання виконаних робіт оформляється актами, підписаними обома Сторонами, які щомісячно подаються Підрядником Замовникові.

5.2. Замовник зобов'язаний прийняти роботи, виконані Підрядником, у строк не пізніше п'яти робочих днів із дня отримання від Підрядника акта виконаних робіт.

5.3. У разі мотивованої відмови Замовника прийняти виконані роботи Сторонами складається акт з переліком претензій Замовника, у якому зазначаються строки усунення недоліків.

6. Гарантійні строки

6.1. Гарантійні строки виконаних робіт установлюються з дати введення Об'єкта в експлуатацію і становить 10 (десять) років.

6.2. Підрядник зобов'язаний за свій рахунок і своїми силами усувати недоліки (дефекти), несправності, виявлені протягом гарантійного строку, зазначеного в п. 6.1 цього Договору. Перелік недоліків визначається дефектним актом, складеним Сторонами. В акті фіксуються дата виявлення недоліків і строки їх усунення.

7. Страхування ризиків

7.1. Підрядник зобов'язаний протягом 30 календарних днів з дня укладення цього Договору за свій рахунок застрахувати ризики:

  • що виникають при транспортуванні матеріалів, пристроїв, конструкцій і виробів від місця їх вивантаження до будівельного майданчика;

  • пов'язані зі схоронністю виконаних робіт, матеріальних цінностей, розміщених на будівельному майданчику, від стихійного лиха в період від початку робіт на Об'єкті до моменту здачі його в гарантійну експлуатацію;

7.2. Підрядник зобов'язаний передати Замовникові копії страхових полісів і підтвердження сплати страхових платежів протягом 35 календарних днів із моменту підписання цього Договору.

8. Відповідальність Сторін

8.1. Підрядник несе таку відповідальність:

  • за порушення строку введення Об'єкта в експлуатацію, зазначеного в п. 2.1 Договору, Підрядник зобов'язаний сплатити Замовникові штраф у сумі 300 грн. (триста грн.) за кожний день прострочення;

  • за неякісне виконання робіт, передбачених цим Договором, Підрядник зобов'язаний усунути недоліки за свій рахунок або відшкодувати витрати Замовника на їх усунення в повному обсязі;

  • у разі порушення Підрядником строку введення в експлуатацію Об'єкта, зазначеного в п. 2.1 цього Договору, більше ніж на 60 (шістдесят) календарних днів Замовник має право на розірвання Договору, компенсацію збитків, які виникли у зв'язку з порушенням строків уведення Об'єкта в експлуатацію, і стягнення штрафних санкцій, передбачених Договором і чинним законодавством.

8.2. Замовник несе таку відповідальність: за несвоєчасне проведення розрахунків із Підрядником Замовник зобов'язаний сплатити Підрядникові пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діє на день сплати простроченого платежу, за кожний день прострочення.

<...>