ЗРАЗОК

Договір оренди

<...>

1. Предмет договору

1.1. Орендодавець зобов'язується передати, а Орендар прийняти в тимчасове платне користування обладнання (далі – Об'єкт), перелік і балансову вартість якого наведено в додатку 1(1), що є невід'ємною частиною цього Договору.

1.2. Об'єкт оренди є власністю Орендодавця.

1.3. Мета оренди – використовувати Об'єкт для організації виробництва пінополіуретану.

1.4. Об'єкт передається в змонтованому стані, готовому до експлуатації, за адресою: 49101, м. Дніпропетровськ, вул. Пряма, 15.

1.5. Строк оренди Об'єкта – з 3 січня 2014 року по 31 грудня 2014 року включно.

1.6. Амортизаційні відрахування спрямовуються на відновлення Об'єкта.

ВІД РЕДАКЦІЇ

(1) Не публікується.

2. Обов'язки Сторін

2.1. Орендодавець зобов'язується:

2.1.1. Своєчасно передати Об'єкт в технічно справному стані і прийняти його від Орендаря в тому ж стані з огляду на нормальний знос після закінчення строку оренди або у зв'язку з виникненням інших підстав для повернення Об'єкта з оренди. Після закінчення договору оренди демонтаж Об'єкта здійснюється за рахунок Орендодавця.

2.1.2. У разі виявлення недоліків (дефектів), поломок під час гарантійного строку експлуатації Об'єкта Орендодавець надає право Орендареві самостійно звертатися до організацій, що здійснюють гарантійне обслуговування Об'єкта, реквізити яких Орендодавець зобов'язується направити Орендареві протягом 10 календарних днів із моменту передачі Об'єкта Орендареві.

2.1.3. У разі реорганізації Орендодавця до припинення строку дії цього Договору умови Договору зберігають юридичну силу для його правонаступника.

2.2. Орендар зобов'язаний:

2.2.1. Прийняти Об'єкт і технічну документацію з його експлуатації від Орендодавця за актом приймання-передачі.

2.2.2. Використовувати Об'єкт відповідно до його призначення та умов цього Договору.

2.2.3. Дотримуватися належного режиму експлуатації Об'єкта відповідно до технічної документації, не допускати його пошкодження і знищення.

2.2.4. Протягом строку дії цього Договору здійснювати за свій рахунок капітальний і поточний ремонт Об'єкта.

2.2.5. Протягом строку дії цього Договору здійснювати за свій рахунок профілактичне (сервісне) обслуговування Об'єкта.

2.2.6. У разі пошкодження або знищення Об'єкта з вини Орендаря за свій рахунок відновити до первинного стану Об'єкт або відшкодувати Орендодавцеві завданий збиток на підставі виставленого рахунка протягом 3 банківських днів із моменту його пред'явлення. Строк відновлення Об'єкта до первинного стану узгоджується сторонами додатково. Про завдання збитку Об'єкту Орендар повинен письмово повідомити Орендодавця протягом доби з моменту виявлення цієї обставини.

2.2.7. Забезпечити безперешкодний доступ до Об'єкта у будь-який час доби співробітників Орендодавця для здійснення контролю за порядком використання та збереження Об'єкта, а також співробітників аварійних служб.

2.2.8. Своєчасно вносити орендну плату і здійснювати інші платежі, передбачені цим Договором.

2.2.9. Своєчасно повернути Об'єкт за актом приймання-передачі Орендодавцеві після закінчення строку оренди, а також у разі дострокового розірвання договору оренди.

2.2.10. Під час експлуатації Об'єкта дотримуватися правил пожежної безпеки, санітарних норм і техніки безпеки.

2.3. Орендар має право:

2.3.1. Повернути Об'єкт Орендодавцеві до закінчення строку оренди, повідомивши останнього за 30 календарних днів до такого повернення.

2.3.2. За узгодженням з Орендодавцем здавати об'єкт оренди в суборенду на строк, що не перевищує строку, зазначеного в п. 1.5 цього Договору.

2.4. Орендодавець має право:

2.4.1. Вимагати від Орендаря своєчасного внесення орендної плати, а також виконання інших зобов'язань, передбачених цим Договором.

2.4.2. Застрахувати Об'єкт на власний розсуд.

2.4.3. Перевіряти дотримання Орендарем правил використання Об'єкта відповідно до умов цього Договору.

2.4.4. Вимагати сплати пені за неналежне виконання Орендарем узятих зобов'язань відповідно до розд. 6 цього Договору.

3. Орендна плата і порядок розрахунків

3.1. Орендар сплачує Орендодавцеві орендну плату за кожний повний місяць оренди Об'єкта в сумі 20 000 грн., крім того ПДВ 17 % – 3 400 грн, усього 23 400 (двадцять три тисячі чотириста грн. 00 коп.) грн.

3.2. Орендар сплачує Орендодавцеві орендну плату починаючи з дня фактичної передачі йому Об'єкта відповідно до розд. 4 цього Договору. Орендна плата нараховується Орендодавцем і сплачується Орендарем по день підписання сторонами акта приймання-передачі Об'єкта від Орендаря Орендодавцеві включно.

3.3. Орендна плата сплачується в безготівковій формі шляхом перерахування коштів на поточний рахунок Орендодавця, зазначений у цьому Договорі.

3.4. Орендна плата перераховується Орендарем щомісяця у строк до 5-го числа поточного місяця оренди.

3.5. Після закінчення дії договору орендна плата сплачується Орендарем по день фактичної здачі об'єкта оренди Орендодавцеві.

4. Порядок передачі об'єктів в оренду

4.1. Об'єкт повинен бути переданий Орендодавцем і прийнятий Орендарем протягом одного календарного дня з моменту підписання цього Договору.

4.2. Передача Об'єкта в оренду оформляється актом приймання-передачі, який підписують повноважні представники сторін. Об'єкт уважається переданим в оренду з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі.

4.3. Об'єкт, який передається в оренду, повинен бути в належному технічному стані, що забезпечує можливість нормального його використання за цільовим призначенням (виробництво пінополіуретану).

4.4. Передача в оренду Об'єкта не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на нього, а також зняття його з балансу Орендодавця.

5. Порядок повернення орендованих об'єктів Орендодавцеві

5.1. Повернення Об'єкта Орендодавцеві проводиться за актом приймання-передачі в останній день строку оренди, зазначеного в п. 1.5 цього Договору, або в день розірвання цього Договору.

5.2. Відмова Орендаря підписати акт приймання-передачі Об'єкта і відмова від фактичного повернення Об'єкта розцінюються як діяння (дії або бездіяльність), що означають втрату Об'єкта. У такому разі Орендодавець має право вимагати від Орендаря відшкодування збитків у розмірі балансової вартості Об'єкта, зазначеної при укладенні цього Договору в додатку 1.

6. Відповідальність сторін

6.1. За порушення строків сплати орендних платежів, передбачених п. 3.4 цього Договору, Орендар сплачує Орендодавцеві пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діє на день закінчення встановленого строку сплати. Пеня нараховується на несвоєчасно сплачену суму за кожний день прострочення.

6.2. У всіх інших випадках, не зазначених у цьому Договорі, сторони несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України.

6.3. Спори між сторонами, що пов'язані із цим Договором або виникають у процесі його виконання, вирішуються шляхом переговорів. При недосягненні згоди сторонами спір передається на вирішення Господарського суду в порядку, передбаченому чинним законодавством України, без обов'язкового досудового врегулювання.

7. Інші положення

7.1. Цей договір набуває чинності з дня підписання сторонами акта приймання-передачі Об'єкта в оренду і діє по 31 грудня 2014 року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами узятих на себе зобов'язань. Дострокове розірвання цього Договору можливе за взаємною згодою сторін.

7.2. Сторони за цим договором мають статус платників податку на прибуток згідно з пп. 133.1.1 Податкового кодексу України за ставкою, установленою п. 10 підрозд. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України.

<...>