Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Рейтинг конкурентоспроможності економік країн світу - 2017/2018

Редакція

27.11.2017 5752 0 1

У щорічному рейтингу конкурентоспроможності країн (The Global Competitiveness Report 2017-2018) Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum, WEF) лідером стала Швейцарія, Україна піднялася на 81 місце (з 137) на тлі 85 позиції роком раніше (з 138).

Індекс глобальної конкурентоспроможності ВЕФ включає 12 показників конкурентоспроможності і складається на основі відкритої інформації, а також з урахуванням думок декількох тисяч експертів з більш ніж 100 країн світу.

Цього року видання відзначає, що зниження відкритості загрожує зростанню і процвітанню. У ньому також підкреслюється, що заходи монетарного стимулювання, такі як кількісне пом'якшення, не достатня для підтримки зростання, повинні супроводжуватися реформами конкурентоспроможності. Остаточний основний висновок вказує на те, що стимулювання ділової активності та інвестицій в інновації зараз також важливі, як інфраструктура, навички та ефективні ринки.

Серед найбільш проблематичних факторів, що впливають на бізнес в Україні, експерти відзначили корупцію, політичну нестабільність, інфляцію, неефективна урядова бюрократія і доступ до фінансування. Крім цього, на слабку конкурентоспроможність України впливає злочинність, погане здоров'я суспільства і малоосвічені робітники.

Детальніше: http://fdlx.com/ 

1 из 1

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали