Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 24.01.2023

24.01.2023 187 0 1

Шановні колеги!

20 лютого є граничним терміном подання низки податкових звітів. Тож публікації цього тижня містять необхідну інформацію для бухгалтерів сільгосппідприємств, яка допоможе відзвітувати якомога легше.

Зокрема, ми розповідаємо:

Заповнення декларації за 2022 рік підприємцями – платниками єдиного податку першої – третьої груп має деякі особливості. Вони пов’язані, насамперед, із можливістю переходу на ставку єдиного податку в розмірі 2 %, що з’явилася в період воєнного стану, а також із пільгами для єдинників першої та другої груп. Ми розглянули основні правила заповнення податкової декларації платника єдиного податку – ФОП та розповіли про особливості її заповнення за підсумками 2022 року («Заповнення декларації фізособами – єдинниками першої – третьої груп»).

Також підготували відповіді на актуальні запитання щодо подання декларації за 2022 рік юрособами – платниками єдиного податку третьої групи за ставками 3 % + ПДВ та 5 %, а також показали порядок її заповнення («Заповнення декларації юрособами – єдинниками третьої групи»).

Починаючи зі звітності за 2022 рік фізичні та юридичні особи, які мають у власності/користуванні сільськогосподарські угіддя, повинні вперше розраховувати мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) і за потреби сплачувати додатну різницю між загальним МПЗ. Читайте про це у статті «МПЗ: як розрахувати та відобразити у звітності єдинників».

Не менш актуальними є матеріали;

Публікації Uteka-Агро наступного тижня будуть присвячені темам фінансової звітності та змінам в обліковій політиці сільгосппідприємств.

Корисного вам читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали