Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Слово редактора Uteka-Агро від 02.08.2022

02.08.2022 265 0 0

Шановні колеги!

Ви, напевно, знаєте про те, що 19.07.2022 ВРУ прийняла два закони щодо подання фінзвітності. Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (законопроєкт № 6244) – ключові новації стосуються групи підприємств, таксономії та оприлюднення річної звітності. Та законопроєкт № 7378, який звільнить від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності в період дії воєнного стану або стану війни. Що ж нового передбачають ці зміни, до чого готуватися? Пропонуємо обговорити в готових матеріалах Uteka-Агро цього тижня.

Також 19 липня 2022 року набрав чинності Закон № 2352-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» (законопроект № 7251). Ним передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю, Законів «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», «Про відпустки» та деяких інших. Оскільки дані зміни стосуються не лише організації трудових відносин під час воєнного стану, але й у мирний час, варто розглянути ці зміни в деталях – читайте коментарі експертів у публікаціях Uteka-Агро.

Серед іншого також дамо відповіді на запитання: Як погасити борг з ПДВ за рахунок від’ємного значення? Кому та як слід сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік?

Згодом у нових матеріалах Uteka-Агро розповімо про наступне:

  • військовий облік на підприємства і чи стосується він жінок;
  • як обкладається ПДВ продаж продукції нижче собівартості;
  • як списати сільгосппродукцію, якщо вона зіпсована;
  • повернення переплати з ПДВ із бюджету або з електронного рахунка.

Корисного читання!

З повагою
Вікторія Станкевич,
головна редакторка Uteka-Агро

Читати розсилку >>>

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Агро»

Найповніша бібліотека безпечних рішень з бухобліку, податків та права для с/г галузі

4680 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали