П'ять особливостей торгівлі м'ясною продукцією з Тайванем
04.07.2017 198 0 0
Рада з питань експорту продовольства (UFEB) взяла участь в місії до Тайваню з обміну знаннями та діловими контактами у сфері м’ясопереробки і розповідає про 5 ключових особливостей торгівлі з цією провінцією.
1 – Конкурентна перевага:
Тайвань на 90% самозабезпечений у м’ясі. Але визначальний фактор продажу – це ціна. Приміром, канадська свинина має високий попит за рахунок того, що вартість туші складає 42 тайванських дол. за кг, в той час, як туша місцевої свинини має ціну 64 тайванських дол. за кг.
2 – Ринок свинини:
До 1997 року Тайвань вважався найбільшим виробником та експортером свинини у Східно-Азійському регіоні. Однак, після епідемії ящуру галузь втратила поголів’я та експортні ринки. У 2003 році був підтверджений статус вільної від захворювання території, і зараз острів відновлює свої позиції у свинарстві.
3 – Ринок яловичини:
А от яловичина на ринку Тайваню вся імпортована. Завозять заморожені напівтуші категорії Prime, Choice. У продаж ідуть заморожені напівфабрикати.
4 – Контракти:
Орієнтуючись на місцевий ринок, потрібно звернути увагу, що 90% компаній харчової промисловості – це малий та середній бізнес. Це впливатиме на розміри партій, якщо не працювати через посередника. Але в той же час торгівля з Тайванем – це чудова можливість для збуту продукції, що не має високого попиту в Україні, адже на острові для споживання використовують всі частини туші, нутрощі, вуха, хвости, навіть діафрагму.
5 – Основні конкуренти:
Ключові постачальники свинини – Канада, США, Австралія, Нова Зеландія, Данія, Голландія, Швеція, Угорщина, Франція, Іспанія, Фінляндія; яловичини - США, Австралія, Парагвай.
Місцеві конкуренти – кооперативи, фермери, їхні асоціації, а також Taiwan Sugar Corporation – державна компанія з поголів’ям 400 тис. свиней, найбільший виробник свинини. Зазвичай живець відвантажують на аукціонний ринок, забивають вночі і вже вранці свіже м'ясо продають на місцевих ринках.
Труднощі прямої торгівлі свининою з Тайванем полягають в необхідності отримати статус країни, вільної від АЧС, а також надати документи про карантинну інспекцію країни, боротьбу з хворобами (зокрема, ящуром та чумою ВРХ), ланцюг безпеки харчових продуктів, логістику, систему сертифікації.
Джерело: http://a7d.com.ua/
Коментарі до матеріалу