Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

Переробка товарів за межами митної території та їх повернення у режимі імпорту: що з митними платежами

Чи підлягають оподаткуванню митними платежами (у тому числі додатковим імпортним збором) товари, які були поміщені у митний режим переробки за межами митної території та в межах визначеного строку повертаються на митну територію України?


Відповідно до ст. 162 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI 
зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) переробка за межами митної території - це митний режим, відповідно до якого українські товари піддаються у встановленому законодавством порядку переробці за межами митної території України без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, за умови повернення цих товарів або продуктів їх переробки на митну територію України у митному режимі імпорту.

Згідно з частиною другою ст. 168 МКУ повне звільнення від оподаткування митними платежами застосовується до товарів, які були поміщені у митний режим переробки за межами митної території та в межах визначеного строку повертаються на митну територію України:

1) у тому самому стані, в якому вони були вивезені за межі митної території України, з дотриманням умов, зазначених у ст. 78 МКУ;

2) у відремонтованому вигляді, якщо ремонт проведено в рамках гарантійних зобов’язань.

До продуктів переробки (крім зазначених у частині другій ст. 168 МКУ) застосовується часткове звільнення від оподаткування митними платежами, відповідно до якого сплаті підлягає позитивна різниця між сумою митних платежів, нарахованою на продукти переробки, та сумою митних платежів, яка підлягала б сплаті у разі імпорту відповідних товарів, які були вивезені за межі митної території України для переробки (частина третя ст.168 МКУ).

Додатковий імпортний збір нараховується на митну вартість продуктів переробки та митну вартість імпортованих товарів, які були вивезені для переробки, а сплачується – позитивна різниця між такими нарахованими сумами.

Джерело: ЗІР, категорія 210.05

Комментарии к материалу

Лучшие материалы