Подписывайся на информационную страховку бухгалтера
Подписаться

МІНФІН ДОПУСКАЄ ПІДВИЩЕННЯ ЛІМІТУ ДОХОДІВ ДЛЯ "СПРОЩЕНЦІВ" ІЗ 2 ДО 3,5 МЛН ГРН.

Міністерство фінансів допускає можливість підвищення ліміту річних доходів для «спрощенців» з групи В (в яку «увіллються» представники нинішньої ІІ та ІІІ групи платників єдиного податку) з 2 млн грн., як це передбачено в урядовому проекті податкової реформи, до 3,0-3,5 млн грн. 

Як писав Finbalance, 11 грудня у Верховній Раді був зареєстрований проект податкової реформи, який підготував Мінфін. Офіційна назва відповідного законопроекту – «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні» (реєстраційний номер 3630).

У документі, зокрема, передбачена оптимізація кількості груп платників єдиного податку з 4 до 3:

Група А – діюча І група (критерії залишаються незмінними, як на сьогодні);

Група В – об’єднано ІІ та ІІІ групу, для яких зменшено максимальний розмір доходу з 1,5 та 20 млн. грн. (відповідно) до 2 млн. грн.;

Група С – сільськогосподарські товаровиробники, для яких встановлюється додатковий критерій обсягу доходу обсяг доходу – не більше 2 млн. грн. в рік;

При цьому законопроектом передбачено, що платниками єдиного податку групи А та В зможуть бути виключно фізособи. Також встановлюються обмеження щодо сфер, у яких може застосовуватися "спрощенка" (скажімо, займаючись імпортом, здаючи в оренду великі приміщення, торгуючи підакцизними товарами бути платником єдиного податку не можна буде - детальніше читайте тут).

Для групи В встановлюються нові правила визначення бази оподаткування – дохід, визначений за прямим (Доходи – Витрати) або непрямим (Доходи – Доходи*коефіцієнт) методом.

Передбачений також  перехідний період, протягом якого розмір коефіцієнту буде знижуватись: 2016 рік – 0,85; 2017 рік – 0,85; 2018 рік – 0,65; 2019 рік – 0,45;

Для групи А максимальна ставка єдиного з 10 до 20% мінімальної зарплати (розмір визначають місцеві ради); для групи В – ставка становить 18% бази оподаткування; для групи С – ставки залишаються незмінними.

Передбачена також компенсація у т.ч. з місцевих бюджетів витрат платників єдиного податку на придбання реєстраторів розрахункових операцій у розмірі 75% вартості придбаних РРО.

Джерело: http://finbalance.com.ua/news/Minfin-...

Комментарии к материалу

Лучшие материалы